Den godaste kycklingpastan kommer här!

Nu är det fredag igen! Herregud vad tiden rusar iväg, 1 december imorgon och första advent på söndag. Det skrämmer en lite hur fort tiden gått det här året egentligen. Men tur det, nytt år och nya möjligheter.

Vi vill gärna fira fredag med er genom ett nytt smarrigt recept på en riktigt god kycklingpasta. Den tar 20 minuter att laga och kräver inte så mycket ingredienser. Kryddor och frysta örter har man ofta hemma. Basic ingredienser helt enkelt.

Låt oss kolla vidare på receptet, detta är för 4 personer:

Kikärtspasta

Kycklinglårfilé, mängd beroende på hur många som ska äta

1 gul lök

Torkad dragon

5 dl matlagningsgrädde

1 dl crème fraiche

Riven parmesanost

Pressad citronsaft från en halv citron

Havssalt, svartpeppar

Gör såhär: Fräs upp gul lök i olivolja och lite smör, skär upp kycklinglårfilén och stek upp tillsammans med den gula löken tills kycklingen är genomstekt, den får inte vara rosa. Krydda upp blandningen med dragon, salt, svartpeppar, lite citron och riven parmesan. Rör om. Tillsätt mejeriprodukterna och smaka upp med mer peppar och dragon om det behövs. Även gott med frusen persilja i. Koka upp pastavattnet och låt kikärtspastan koka al dente. Häll sedan av pastan och häll på den i kycklinggrytan. Rör om, servera med riven parmesan och några droppar citron.

Helt enkelt en 20 minuters middag som passar utmärkt för helgens bjudmiddagar eller luncher!

Ska ni testa denna?

Tack för att ni läste & glöm inte att följa oss på vår Instagram HÄR !


Gillar

Kommentarer