COCONUTTY BEEF CURRY

Go kväll fina ni!

Först o främst, gud så kul att så många hittat hit till oss! Självklart ska vi "fira" det med ett nytt favoritrecept från oss ikväll. En röd curry med fräscha krispiga grönsaker, kokosmjölk och strimlat ekologiskt innanlår:

Ser ni vilken härlig orange färg det blir? / Do you see the perfect orange color of this beautiful pot of curry?

Recept för 2-4 pers:

300-500 g innanlår (lövbiff)

2 msk tomatpuré

2 msk röd curry paste

Flingsalt

Svartpeppar

Pressad citron

Kokosolja till stekning

Valfria grönsaker, vi rekommenderar svamp, zucchini, gul och röd paprika, gul lök

1-2 stora sötpotatisar

1 gul lök

1 rödlök

1 burk kokosmjölk

Färsk koriander

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär upp sötpotatisen, dela i små bitar och ringla olivolja, salta. In i ugnen på 25 minuter. Fräs gul -& rödlök skivade i små "båtar" tillsammans med tomatpuré, röd curry paste och grönsaker i kokosolja. Häll av i en stor kastrull. Låt stå på svag värme. Salta, peppra, häll på citronsaft. Dela biffen i strimlor och stek upp i stekpannan som du tidigare fräst upp grönsakerna i. Häll sedan av i vasken om det blir överflödig köttsaft i pannan. Addera biffen i kastrullen med grönsaksblandningen. Nu ska du koka upp detta tillsammans med kokosmjölk. Knäck burken och häll av den krämiga kokosmjölken i grytan, rör om. Låt puttra på låg värme i ungefär 10-15 minuter. Peppra, och smaka av när det behövs. Det kan även vara gott att hacka i färsk koriander i!

Toppa med en klick yoghurt, färsk koriander & avsluta med den rostade sötpotatisen.

Hoppas ni får en fantastisk start på veckan & testa gärna grytan. Glöm inte att följa oss på Instagram, HÄR

-

Recipe for 2-4 pers:

300-500 g shredded organic beef

2 tablespoon tomato puré

2 tablespoon red curry paste

Seasalt

Black pepper

Pressed lemon

Coconut oil for cooking

Your favorite veggies, we recommend mushroom, zucchini, yellow & red bell pepper

1-2 sweet potatoes

1 ordinary onion

1 red onion

1 tin of coconut milk

Fresh cilantro

How to:

Put the oven at 250 degrees. Scale and cut the sweet potatoes, divide into small pieces, swirl some olive oil and sprinkle some salt. Enter the cute sweet potatoes in the oven for 25 minutes. Fry yellow -& red onion sliced into small "boats" along with tomato puree, red curry paste and veggies in coconut oil. Pour it into a large saucepan after it has got fried. Leave it for a while on low heat. Sprinkle some more salt, pepper, add lemon juice. Shred the steak into strips and fry in the pan that you previously milled the veggies in. (Then pour it into the sink if there is excess ugly meat juice in the pan).

Add the shredded beef to the pan along with the veggie mixture. Now you should cook this together with coconut milk. Crack the jar, and pour the creamy coconut milk into the pot. Let it stir for 10-15 minutes. Pepper, and taste when needed. To recommend: Chop fresh cilantro in it.

So, it's food time! Top with a click of yoghurt, fresh cilantro & end with the roasted sweet potato.

Hope you had a great start of the week & feel free to follow us on Instagram HERE


Gillar

Kommentarer

tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,
Wow vad gott det såg ut!
nouw.com/tiffanykarlsson
foodgeekz
foodgeekz,
Tack - testa gärna! 😊
nouw.com/foodgeekz
fanip
fanip,
Wow! Så fint och gott det såg ut ☺️👏🏽
nouw.com/fanip
foodgeekz
foodgeekz,
Jaaa men visst - supergott! Testa gärna!! 😃
nouw.com/foodgeekz