Chokladkaka, på en måndag?!

Goddagens vänner! Här kommer recept på en riktigt god chokladkaka som jag nämnde för er igår. Vi gjorde en omröstning på vår Instagram där man fick välja mellan rawbollar eller chokladkaka och chokladkakan vann!
Vilket jag är glad över nu. Haha. 😉

Den blev så jädrans god och det är bra ingredienser i, vilket betyder att jag kommer mumsa mig en bit i eftermiddag trots att det är måndag.

Du behöver:
70 g smör
70 g mörk choklad (70%)
1,5 dl kokossocker
3 ägg
En halv näve valnötter men det fungerar bra med valfria nötter - cashewnötter och hasselnötter är också gott.
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Sätt på ugnen, 175 grader. Smält smör och bryt sedan ner den mörka chokladen så den smälter tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker ordentligt. Tillsätt sedan smöret och chokladen. Tillsätt alla torra ingredienser och dem finhackade nötterna. Smörj en springform om du har det med kokosolja och kokosflingor. Gräddas i 15-20 minuter. Håll koll under tiden, den ska gärna vara lite kladdig i mitten. Kakan kan förvaras i kylen 2-3 dagar. Min är fortfarande saftig och god.. åh, nu vill jag ha kaffe och kaka. Swedish fika!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters

Gillar

Kommentarer