Chocolate chip cookies

Hej vänner! Som ni kanske sett på vår Instastory på vår Instagram så är det bakdags idag! Både jag (Evelina) och Emmy hade planerat att göra paleo-cookies. Enligt vår veckoplanering var det faktiskt Emmys bakdag men jag hade helt missat det och blandat ihop dagarna. Men vi bestämde att jag ändå skulle köra på och det ångrar jag inte nu kan jag säga. Jag önska att ni alla kunde få komma hem hit och lukta i mitt kök. Haha. För dessa kakorna blev verkligen magiska.

Vi får ibland frågor om vi skapar recept själva och om det är våra bilder. Yes, allting är skapat från oss! Både jag och Emmy brinner för att laga mat och skapa nya recept. Vi hittar inspiration lite överallt och skapar något utifrån det.
Nu ska ni få receptet på dessa läckerbitar:

1 burk mandelsmör (jag körde på en kokos/mandelsmör)
3 dl kokosmjöl
25 g smör
2 msk fiberhusk
2-3 ägg (beroende på hur fast smeten blir)
2 msk kokossocker
1 msk smält kokosolja
2 msk kakao
Valfri mörk choklad

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mandelsmör, kokosmjöl och smör. Tillsätt fiberhusk efterhand. Knäck i 2 ägg till en början. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Rör sedan ner socker, smält kokosolja (helst ska du smälta det ihop men det gjorde jag inte denna gången), tillsätt sedan kakao. Jag tog lite för mycket kokosolja idag men känn efter, isåfall tillsätt lite mer kokosmjöl. Eftersom det är första gången jag gör detta recept så provade jag mig fram. När smeten är ordentligt fast så finhacka din mörka choklad och rör sedan ner i smeten. Rulla små bollar av smeten på ett bakplåtspapper, platta sedan ut dem lite lätt på en plåt med bakplåtspapper under. Grädda sedan i ungen 15-20 minuter beroende på hur dem ser ut. Håll koll! När dem är klara, njut!. Servera med ett iskallt glas mandelmjölk. PUSS!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters


Gillar

Kommentarer

byelinnilsson
byelinnilsson,
Wow vilka kakor 🤤🤤
nouw.com/byelinnilsson
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla! Dem blev magiska <3
nouw.com/foodgeekz