Capresefylld kycklingfilé, hur gott?

En torr kyckling vill man helst undvika i sina matlådor...Men med en hel frys fylld av kycklingfiléer i princip, så gäller det att laga något gott av det känner jag. Kyckling är gott och caprese är gott, varför inte slå ihop det?

Testa denna hemma, går fint att servera med en krämig pasta, en sallad eller bara med ris och tomatsås! Wow så gott. Just denna är för 1 person + 2 matlådor, men om du inte vill äta den till matlådor så:

För 3 pers:

3 stora kycklingfiler

1 paket mozzarella

1 paket cocktailtomater

Färsk basilika

Salt, peppar

Citronskal + zest

Gör såhär: Sätt ugnen på 215°. Salta, peppra och pressa citron på filéerna. Fräs sedan upp kycklingen på hög värme i pannan, snabbt på båda sidor. Snitta sedan kycklingfilén i mitten, dels för att det går snabbare i ugnen sedan men också för att fylla den med mozzarella varvat med tomat. Avsluta med finhackad basilika, pressad citron, olivolja, och nymalen peppar. In i ugnen på ungefär 15-20 minuter. Så länge den inte är röd/rosa.

Lycka till :) och använd gärna hashtag #foodgeekzfood när du återskapar receptet & lägger ut på dina egna kanaler!

Kram

Gillar

Kommentarer

tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,
Oh my gooood så gott de lät!! Får lätt prova på det någon gång 😃
nouw.com/tiffanykarlsson
foodgeekz
foodgeekz,
Jaaa det är en supergod kombination!!
nouw.com/foodgeekz