BUTTERNUT PUMPKIN SOUP

- Super easy, delicious & healthy recipe -

Ett SÅ enkelt knep att få rensa på det du har i kylen är att rosta upp to be-för gamla rotfrukter, vitlök, kryddor och sedan koka upp det med kokosmjölk, stavmixa, smaka av, servera! Precis så, otroligt god kombination med just dessa: Butternut pumpa, potatis, vitlök, ingefära, kokosmjölk. En asiatiskt smaksatt vardagssoppa som liksom går bra som helgmiddag för dig och vännerna! Dessutom är den helt vegansk, vilket vi älskar att variera med under veckans gång.


Recept för 4:

1 burk kokosmjölk

1 dl vatten

1 butternut pumpa

Olivolja

5-6 potatisar

3-4 vitlöksklyftor

1 grön spansk peppar

Paprikakrydda

Torkad timjan

Curry (röd curry går också bra för extra spicyness)

Citron eller lime

Salt

Peppar

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 230 grader. Skala och skär upp pumpan, tillsammans med potatisen, och lägg på en ugnsplåt eller form som du sedan puttar in i ugnen med olivolja, salt, peppar, dina vitlöksklyftor och spansk peppar som du skär i små bitar för extra smaksättning. Tänk att det är som lagerblad, inget du äter, du tar bort dessa sen när du kokat upp soppan klart.

Låt rostas i ugnen i ungefär 15 minuter tills det fått lite färg och börjat mjukna. Häll över rotfruktsblandningen i en kastrull, tillsätt alla kryddor samt kokosmjölk. Koka på hög värme i 5 minuter så att kokosmjölken gräddar till sig ordentligt. Smaka av med salt, peppar, citron eller lime. Mixa sedan soppan med en stavmixer, och låt koka i 4-5 minuter till på svag värme.

Servera med ett stort glas myntavatten & på toppen går pumpakärnor fint, här ser ni pumpa & hampa.

Puss!

-

Super simple & delicious soup recipe to your serve, which we really love days like these. Probably pretty poor during January month and what's better to clean your fridge and make something magical of it? This spicy creamy butternut soup is hands down one of our favorite dishes.

Recipe for 4:

1 can coconut milk

1 dl water

1 butternut pumpkin

Oliveoil

5-6 potatoes

3-4 cloves of garlic

1 green pepper

Paprika spice

Dried thyme

Curry (red curry as an alternative for more spicyness)

Lemon or lime

Salt

Pepper

How to:

Preheat oven to 230 degrees and carefully chop the potatoes and pumpkin into chunks. Put it in the oven with fully sized garlic cloves, olive oil, salt, pepper and green pepper. Let it bake in the oven for about 15 minutes until it has get some golden touch and started to get moisy. Pour the veggies in a pot and add the spices + coconut milk. Once the coconut milk have boiled for about 5 minutes and probably got really creamy, then it's time to add the spices and flavor it with some squeezed lemon. Mix it with a hand blender. Serve with pumpkin seeds & hemp-seeds as you see on the picture.

Thanks for reading this and hope to see your versions of it!

Puss!


Gillar

Kommentarer

chanelleersoz
chanelleersoz,
Gillar inte ens butternut pumpa men det här såg supergott ut, måste testa 😃
nouw.com/chanelleersoz
foodgeekz
foodgeekz,
Tack du! <3 Åh inte! det som är så gott ju men kan lova, testa denna.. kram
nouw.com/foodgeekz