BUTTER BAKED HAMMOCK

Butter baked hammock with homemade danish classic sauce remoulade, crushed garlic potatoes & dill

Somriga känslor som kryper fram runt hörnet, och vi är tillsammans hemma i Skåne i några veckor. Superskönt att försöka lägga allt som händer bakom sig lite, leva vidare, vara medveten, äta god mat, och ta hand om sig själv. För nu är det verkligen vår. Vi älskar bakad fisk i ugn, gärna med krossad potatis & en god sås till det.

RECEPT FÖR 4 PERSONER:

800g valfri fisk, kolja väljer vi!

1 påse delikatesspotatis

4 vitlöksklyftor

1 kruka färsk dill

Olivolja

REMOULADSÅS:

3 dl turkisk yoghurt

4 msk majonäs

1 msk gurkmeja

2 msk curry

Salt

Peppar

Färsk persilja

4-5 msk cornicons/pickles

GÖR SÅHÄR:

Börja med att koka upp potatisen tills det börjar koka i några minuter, detta så den blir riktigt krispig i ugnen när ni krossar den. Häll av vattnet, och häll över potatisen en plåt. Krossa potatisen med en gaffel, och ringla på olivolja, pressad vitlök, citronzest, salt, peppar. Sätt in i ugnen på 220°c i ungefär 25 minuter, så potatisen får en god yta.

Sänk ugnstemperaturen till 180°c och börja med att skiva upp fisken i filéer, salta rikligt. Placera filéerna i en ugnsplåt, häll över smält smör & skiva citroner. Tillsätt rejält med dill, och låt gå i ugnen tillsammans med potatisen. Hacka pickles och häll ner i turkisk yoghurt & majonäs som du blandar tillsammans. Tillsätt curry och gurkmeja, tips är att fräsa upp dessa kryddor i en skvätt olivolja tidigare då de lyfter smakerna dubbelt så mycket. Servera med den goda remouladsåsen & en fräsch sallad!

-

You are able to translate this recipe via the Google translation functionality in the corner to the left!

Gillar

Kommentarer