Burgare och coleslaw, en vinnande kombo?

Innehåller affiliate-länkar

Fredag och helg betyder ju lite lyx. Jag bestämde mig för att göra riktigt bra hamburgare med extra allt. Givetvis ska det vara från grunden så hemmagjord coleslaw med egen majonnäs och även en magisk bbq-sås. I burgaren blev det även bladspenat, gurka, tomat, avokado, bacon och ägg. Som bröd blev det brioche av surdegsbröd som är lite snällare mot magen, min mage iallafall.

Recept på majonnäs:
2 dl solrosolja
1 ägg
1 tsk dijonsenap
Några droppar citronsaft

Gör såhär:
Mixa allting med en stavmixer försiktigt i en cylinderform. Låt det ta en stund innan du drar upp mixern så det hinner bli ordentligt satt. Men ack så enkelt och så gott. Perfekt för coleslaw och det blev även basen i min bbq-sås.

Recept på coleslaw:
Vitkål
Morötter
Äpple
Hemmagjord majonnäs
Krydda med salt och peppar

Recept på sås:
Majonnäs som bas
Sedan 3 msk av Kung Markattas Bbq-sås
Krydda med salt och peppar
Så det var lite fusk men jag ville ha den mer krämig och mer som en hamburgaredressing än bara en tunn barbequesås.
Klicka på sås-bilden så kommer du till Kung Markattas sås.


Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur! <3
nouw.com/foodgeekz
SvenssonA
SvenssonA,
foodgeekz
foodgeekz,
Verkligen! 😊
nouw.com/foodgeekz
eemmastephanie
eemmastephanie,
Ååh vad gott!

/ eemmastephanie - emetofobi, tarmsjukdom och nyttiga recept
nouw.com/eemmastephanie
foodgeekz
foodgeekz,