BUCKWHEAT PORRIDGE WITH BAKED BANANA

Baked banana is the new black

Har ni förresten missat vårt nya inlägg om denna otroliga gröten gjord på blötlagt helt bovete, blåbär, kanel, kardemumma, agave sirap & mandelmjölk? Kombinationen kommer dansa i er mun och jag lovar, ni kommer inte bli besvikna när vi berättar vidare om toppingen...

Recept på gröt för 2 pers:

2 dl helt bovete

4 dl osötad mandelmjölk

2-3 msk gave sirap

Fryst ekologisk blåbär

Kardemumma

Kanel

Salt

Gör såhär:

Antingen blötlägger du bovetet 1-2 timmar innan du ska tillaga gröten, eller så väljer du när du kokar kvällstéet att i samma veva blötlägga bovetet innan det är läggdags. Koka upp gröten med mandelmjölk, fryst blåbär, massvis med kardemumma och kanel utifrån mängden som du själv gillar. Avsluta med att söta upp gröten med 2-3 msk agave sirap.

Tips på toppings...

Ugnsbakad banan:

Banan

Chiafrön

Agave sirap

Flingsalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på varmluft 200 grader. Börja med att skiva bananen först på längden, sen på tre så det blir mellanstora bitar, de kommer krympa perfekt i ugnen när du sedan tillagar dessa godbitar. Ringla agave sirap och avsluta med chiafrön på bananen. In i ugnen på 10 minuter. Ta ut, låt svalna lite och toppa på gröten med iskall mandelmjölk! Mums!

-

Have you seen our latest post about this satisfying porridge bowl made of buckwheat? Wow wow wow. Let's boil some beautiful flavors together! Blueberry, cinnamon, cardamom, agave syrup & unsweetened almond milk. This combination will dance their flavors off in your mouth, at least said. I promise!

Recipe for 2:

2 dl buckwheat

4 dl unsweetened almond milk

2-3 tbsp agave syrup

Frozen organic blueberries

Cardamom

Cinnamon

Salt

How to:

Either you take the time to soak the buckwheat in water the evening before you boil the porridge in the morning after, otherwise you can soak it 1-2 hours before. Boil the porridge with lots of cardamom, cinnamon, of course you choose the amount yourself. End with frozen blueberry and syrup for some sweetening.

Toppings:

Baked banana

Banana

Chia seeds

Agave syrup

Sea salt

How to:

Slice the banana on the length followed by three more smaller bites so it gets perfect when you bake them in the oven later on. Curl on some agave syrup and sprinkle some sea salt and chia seeds. Bake in oven for 10 minutes on 220 degrees. Let them chill, top your porridge and serve with ice cold almond milk.


Gillar

Kommentarer