BRUNCH MED FOODGEEKZSISTERS

Som vi skrev längre ner så har vi en särskild relation till brunch. Känslan av att kunna återkoppla från gårdagens aktiviteter med en vän, lite senare inpå dagen, klä på sig något bekvämt och bara sitta med en kopp kaffe i några timmar. Detta inlägg skrivs från Stockholm och brunch guiden som följer kommer baseras utifrån här. Däremot vill jag bara flagga för att Helsingborg även dem har ett gäng guldkorn som jag definitivt skulle rekommendera. Som tillexempel Ginger Hälsobar eller Chateu Foret. Hur som helst, idag listar vi 6 magiska ställen som vi varit på, häng med! Först ut på plats...

1 ❀ Daily Café, Sankt Eriksgatan 60

Ett café som bjuder på familjär stämning med stans godaste omelette på menyn. Här kan du välja olika slags omeletter med antingen lax eller salami i. En god kaffe på det och skön utsikt över St Eriksplans gator. Detta är ett ställe som passar perfekt under våren och sommaren.

2 ❀ GAST, Rådmansgatan 57

Vidare promenerar vi upp till min personliga favorit, det tillhör Snickarbacken som är ett ställe jag själv faktiskt inte besökt. Det får bli nästa gång. Hur som helst så finner du en pärla uppe vid Tegnérlunden som heter Gast. Högt i tak, Instagramvänlig inredning, tyvärr alldeles för hög ljudnivå mestadels men den kompenseras av den fullsprängda menyn av godsaker. Det godaste jag vet på menyn är deras tonfiskmacka och chiabowl med rostat bovete. Här är väldigt mysigt att hänga på hösten/vintern som ni ser på bilden nedan.

3 ❀ Mahalo fd. Hälsocafeét, Hornsgatan 61 och Odengatan 26

Här fortsätter vi på det veganska spåret. Mahalo är nog det ställe jag besökte först i min brunchkarriär om man får säga så ;) nej men skämt å sido. En guldklimp som numera finns på två ställen i olika ändar av stan. Perfekt för dig som gillar veganskt och konstnärligt snygga bowls, de smakar som en dröm dessutom. Deras sötpotatispommes med vegansk chili mayo är to die for. Prisvärt, tyvärr alltid lång kö, men värt det.

4 ❀ Omayama, Skånegatan 92

Vi fortsätter Södertrenden och går över till mysiga Nytorget...Kan vi ta en tyst minut för den här interiören? Helt underbar. Jag är ju svag för industriell och minimalistisk design vilket gör att Omayama passar perfekt för en tjej som mig och säkert för er som går i samma spår. Här kan du beställa stans godaste is matchalatte på havremjölk, kokos och mint. Min favorit är deras frukostbowl där du får några bitar av gott bröd, olika toppings som tillexempel manchego och cashewpesto. Även en over night oat-kompott. Det är ett genialiskt koncept att kunna servera en meny genom en bowl så man kan få äta lite av allt möjligt. Eller hur?

5 ❀ Knut Bar, Regeringsgatan 77 och Upplandsgatan 17

Här åker man mentalt upp till norr när man kliver in på Knut Bar som speglar hela sitt koncept i det norrländska stuket. Här kan du välja den omtalade tunnbrödspizza på menyn, eller kanske granola serverat i en kåsa? De går all in med rekvisitan och doften av granskott ska vi inte ens tala om. Min favorit är deras kallrökta lax med äggröra, spenat och gräslök. Testa deras bubbel med lingon vettja! Genialiskt och extrem trevlig service. Heja Knut bar!

6 ❀ Pom & Flora, Bondegatan 64 och Odengatan 69

Ett sista stopp gör vi hos Pom & Flora som serverar en nästan överdrivet späckad meny av goda grejer, som tillexempel deras acai bowl med rostat bovete. Här måste jag pinga på deras jordnötssmör som är att dö för. Fantastiskt gott, också alltid mycket folk. På Bondegatan kan du äta där under vardagarna och Odengatan håller även dem öppet under vardagarna men främst under helgen. Deras koncept är frukost hela dagen, och därmed blir brunchen ett naturligt val för Pom & Flora.

Hoppas ni får en underbar fredag, bruncha på!

Gillar

Kommentarer