BANANA & SAFFRON PATTIES

God morgon söndag! Morgonsolen börjar smyga sig på och ingen är gladare än jag för det. Börjar denna morgon med en kort morgonmeditation, skriver ner en intention för dagen och sen programmerar jag en kristall som passar med den intentionen jag satt för dagen. Därefter tar jag med den överallt. Idag programmerade jag min karneol som är en kreativitets kristall och idag kommer verkligen vara en sån dag där jag avslutar den fyllt av energi för jag ska göra massvis med kreativa och mysiga grejer, känner det så starkt. Efter meditationen så fortsätter jag morgonen med ett favoritrecept som jag verkligen tycker är så nice nu såhär på senhösten, nämligen saffransplättar med svartvinbärs-grädde.

Recept för 2 pers:

2 bananer

3 ägg

1,5 dl havregryn

2 tsk bakpulver

0,5g saffran

En nypa salt

2 msk kokosolja för stekfett

Gör såhär: Börja med att mosa bananerna, ”gaffla upp” med 3 ägg, tillsätt havregryn, saffran och en nypa salt, avsluta med bakpulver och rör om. Fördela ut lite kokosolja på ett vanligt stekjärn eller ännu mysigare: plättjärn om du har det. Stek upp försiktigt på låg värme så de fluffar sig ordentligt.

Toppa med valfri topping, vi gillar att man rör ner upptinade frysta bär av något slag i lättvispad grädde, och avslutar med hackade rostade hasselnötter. Det blir sjukt gott!

-

#foodgeekz #foodgeekzfood #nouw #saffran #pannkakor

Gillar

Kommentarer