BANANA PANCAKES WITH COTTAGE CHEESE & HOME MADE PEANUTSAUCE

Hej hjärtan!

Hoppas ni haft en trevlig helg, det har vår också varit. Jag tycker det är riktigt skönt att ha en eller två helger i månaden där egentligen ingenting står på agendan. Denna helgen är en av dem, att bara ta vara på dagarna som de kommer och äta god mat, även beta av ett eller kanske till och med två träningspass.

Idag har vi ett smarrigt recept som vi vill dela med oss av. Pannkakor rika på protein och bra fetter. De är gjorda med banan, glutenfritt havregryn och keso. Passar perfekt till helgfrukosten, gärna med någon lyxigare topping till också. Som tillexempel vår hemgjorda choklad & jordnötssås...Mums!

Recept för 2 pers:

(ca 5 mellanstora pannkakor)

1 banan

2 1/2 dl havregryn

2 ägg

200 g keso (laktosfri för den som vill)

En nypa vaniljpulver

1 tsk bakpulver

Choklad & jordnötssmörssås:

2 dl crunchy jordnötssmör från Green Choice

2 msk raw kakao

4 msk kokosolja

Gör såhär:

Blanda ägg med havregryn, tillsätt banan som du sedan mosar & blandar tillsammans med vaniljpulvret och bakpulvret. Avsluta med keson. Låt stå i 5-10 min så smeten tjocknar till ordentligt. Medans smeten står till sig värmer du på chokladsåsen. Börja med kokosoljan och smält denna i en kastrull, tillsätt jordnötssmöret och till sist kakaon. Låt stå på svag värme vid sidan av.

Stek nu mellanstora plättar av pannkakssmeten (alt. den storlek du önskar). Toppa med valfri frukt, vår favorit är jordgubb & banan. Avsluta med att ringla chokladsåsen på.

-

Hi lovies! Hope you all have had a great weekend. Now it's time to end this lovely weekend with a home made brunch kind of sunday. What's better than our lovely banana pancakes with cottage cheese topped with home made peanutbutter -& chocolate sauce? Good for your sweet teeth, glutenfree & diary free.

Recipe for 2 (5 medium sized pankies):

1 banana

2 1/2 dl rolled oats, to recommend: glutenfree from Semper

2 eggs

200 g natural cottage cheese (diary free)

1 pinch of vanilla powder

1 tsk baking powder

Chocolate -& peanutbutter sauce:

2 dl crunchy peanut butter from Green Choice

2 msk raw cacao

4 msk coconut oil

How to:

Crack the eggs and mix them with rolled oats, add the banana, mash n' mix it with vanilla -& baking powder. Finnish with the natural cottage cheese. Let it swell for like 5-10 minutes. While the mix is waiting, you boil up the chocolate sauce with the peanut butter. Start with the coconut oil and let it melt in a saucepan (low heat), add the peanut butter and finnish with the raw cacao. Let it cool down for a minute before you top your pancakes then.

Now cook the pancakes middle-sized (alt. the size you expect). Topp with optional fruits, our favorite are strawberries & bananas. Finnish with your chocolate sauce. Voila!

Have a great sunday!


Gillar

Kommentarer