BANANA BREAD MUFFINS WITH EXTRA CHOCOLATE

I betalt samarbete med Toppitssverige

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas allt är bra och att ni har en härlig torsdag. Idag vill vi bjuda er på ett helt magiskt recept vi har stolt tagit fram tillsammans med Toppits. Bananbrödmuffins med choklad. Nej men ni hör ju(!!!) Galet goda och bakformarna vi har använt oss av är Toppits Flower Muffin, dem är stabila och klarar av 220° i ugnen, hur bra?
Dessutom förvarade vi några muffins i deras nya fryspåsar som är av 35% utvunna resurser, också väldigt bra om ni frågar oss. Vi passar på att baka extra mycket nu när Hela Sverige Bakar har kickat igång, man blir ju så inspirerad till att göra nya bakrecept med vår egna twist, som detta receptet tillexempel.

Recept till 12 st muffins:
4 mogna bananer
5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
1 tsk kanel
Lite salt
1/2 dl chokladknappar

Toppings:

Små halvor bananer
Vispad kokosgrädde eller vanlig grädde (vad du känner för)
Rostad bovete

Gör såhär:
Sätt ugnen på 220°C. Ta fram en matberedare om du har och mixa alla ingredienser i den och blanda sedan ner chokladknapparna i den släta smeten. Om du inte har en matberedare, börja med att mosa bananerna. Vispa kokosolja, bananerna, ägg, mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk, kanel och salt. Rör sedan ner chokladknapparna i smeten. Klicka i smet i 12 st muffinsformar. Toppings: Skala och skär bananer i små bitar och lägg på muffinsen. Grädda sedan i ugnen ca 20-25 min. Toppa muffinsen med spritsad grädde och bovete, om du vill. Vi spritsade på kokosgrädde. Toppits har superbra spritspåsar med 3 tyllar för olika mönster som går att handla i de flesta Z€matbutiker.

Bananmuffins är verkligen så bra att göra om du har övermogna bananer för att tänka svinnsmart. Toppits har verkligen så bra baktillbehör till att skapa magiska bakverk men också till att förvara dem så de verkligen håller, så du kan ta fram muffins närhelst du blir sugen.

Här hittar du fryspåsarna & här hittar du bakformna, flower muffins!

Toppits har också en superbra foodsaver app, En app där livsmedel/mat/bakverk etc registreras innan de fryses in, så har du full koll på vad som finns i fryses och även hur länge det håller. Hur bra?

HÄR kan du ladda ner den!

Gillar

Kommentarer

rebeccaeliisabeth
rebeccaeliisabeth,

Åh ska testa direkt när jag kommer hem 😍

nouw.com/rebeccaeliisabeth
foodgeekz
foodgeekz,

Åh ja det måste du alltså! så goda 😍

nouw.com/foodgeekz
Joulinepatricia
Joulinepatricia,

Men jisses vad gott det där såg ut! 🤤

nouw.com/joulinepatricia
foodgeekz
foodgeekz,
Tack! så så gott! 😍
nouw.com/foodgeekz
isabylund
isabylund,

nej men dröm!!!

nouw.com/isabylund
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍Kan lova så gott!
nouw.com/foodgeekz