ASIATISK BIFFSALLAD

Vi älskar verkligen fräscha sallader, förrutom att vi tycker om Holy Greens asiatiska räka så tycker vi att man kan göra en härlig rip off på en liknande hemma, med lite andra alternativ. Antingen innanlår av grass fed- närproducerat kött, för oss är det viktigt att lyfta det närproducerade. Annars kan man såklart göra en veggo variant på tillexempel alspånsrökt tofu som också är sjukt gott.

Recept:

1 kg nötkött, använder oss av innanlår och gör tunna skivor av detta

Färsk koriander

2-3 st morötter

1/2 riven rödkål

1 stor näve finhackad färsk mynta

1 näve bladspenat

1 näve romansallad

Färsk tomat

Svart sesam

Sjögräsnudlar (portionerat utifrån hur många ni är)

Dressing:

1 färsk lime + zest

2 msk japansk soja

2 msk sweet chilisås

1 tsk sambal oelek

1 msk honung

1 msk fisksås

Salt, peppar, chiliflakes

Gör såhär:

Börja med att preppa grönsakerna och låt de krispa till sig i vatten: spenatbladen, salladsbladen, morötterna, rödkålen. Skiva sedan upp köttet, krydda med salt, peppar och stek upp. Lägg sjögräsnudlarna i varmt vatten i en kastrull, men det räcker med att du värmer upp dem så de inte känns för "hårda" i konsistensen. Blanda upp dressingen och blanda grönsakerna tillsammans med nudlarna, toppa med skivat kött eller vego alternativ (stekt tofu), ringla över dressingen på både kött och sallad, toppa med mynta. Mums!

-

Recipe:

1 kg grass fed meat or vegetarian option (such as tofu)

Fresh cilantro

2-3 carrots

1/2 shredded red cabbage

1 big hand full of baby spinach

1 hand full of lettuce

Fresh tomatoes

Black sesame seeds

Kelp noodles

Dressing:

1 fresh lime + zest

2 tbsp japanese soysauce

2 tbsp sweet chili sauce

1 teaspoon sambal oelek

1 tbsp honey

1 tbsp fish sauce

Salt, pepper, chili flakes

How to:

Start with preppin' and choppin' the veggies, pour them over in a large bowl filled with cold water. A great food hack for you who wants the extra crispy veggie texture in your salad. Slice the beef, season it rich with salt, pepper and fry it up. Put the kelp noodles in a saucepan with hot water, this just to get them quite moisy but avoid to boil them. Mix the dressing and then together with the veggies, kelp noodles and sliced beef. Top with fresh mint leaves & black sesame seeds, and of course the lovely dressing.

Gillar

Kommentarer