A WONDERFUL THURSDAY & WORLD'S BEST MANGO SALSA WITH GINGER N' CUCUMBER

Vill du testa kanske världens smarrigaste asiatiska salsa gjord på mango, gurka & sprängfylld med ingefära? Ja tack!

Igår käkade jag gott och drack gott, såhär mitt i veckan? Jag gillar att unna mig och det bör man. Att unna sig mitt i veckan känns mer uppskattat än att göra det på helgen. Just för att det är så självklart på helgen att unna sig god mat och drinkar, håller ni inte med?

Idag har jag varit på jobbet följt av ett event på Bastard Burgers, som ni såg på vår instagram story. För dig som vill äta god helgmat så rekommenderar jag antingen den här tacon ovan med mangosalsa, som jag kommer presentera recept för nedan. ELLER att ni går till Bastard Burgers och äter deras Luleå-burgare (en burgare med massa jalapenos) herre min jesus så mumma.

Här kommer förresten receptet på vår Mangosalsa med ingefära & sesam:

2 paket frusen mango

1 gurka

1 dl olivolja

1 msk sesamolja

2 msk fiskolja

2 msk honung

1 halv riven ingefärafrukt

Riven zest från 1 limefrukt + saft

1-2 stora buntar färsk koriander

1 färsk röd peppar, chili

1 rödlök

Flingsalt

Nymalen svartpeppar

Gör såhär:

Tina mangon i en skål eller vänd ner snabbt i en varm kastrull utan fett, endast för att snabbt tina upp mangon. Ställ av kastrullen med mangon och börja skala gurkan slarvigt innan du skär den i små bitar. Blanda ner mangon med gurkan i en skål. Finhacka rödlöken i små bitar, likaså chilin och koriandern. Rör om med två skedar. Riv ner limen + ingefäran. Avsluta med att blanda ihop dressingen (fiskolja, sesamolja, olivolja, honung). Ringla över salsan och rör om. Toppa med sesamfrön och mer koriander om du önskar det. Servera till din favorit tacos!

Ha en trevlig kväll!


Gillar

Kommentarer