A PERFECT FETA FRIDAY MOOD DINNER

Hej ❤️ Hoppas allt är bra med er. Igårkväll gjorde jag fetaost-biffar som några av er säkert såg på vår Instastory. Detta är helt klart en av våra favoritrecept och givetvis ska ni få ta del av det. Vi älskar att laga mat från grunden med bra råvaror, det är det kroppen mår absolut bäst av.

Vi anser att vi människor är biologiskt och evolutionärt skapta för att äta växtbaserad kost med animaliska inslag för att fungera optimalt fysiskt och psykiskt. Att äta tillexempel bra kött, ägg från frigående höns och andra hållbara proteinkällor. Mängden köttkonsumtion har explosionsartad ökat i takt med vår utveckling. Vi väljer att inte utesluta kött men vi väljer animaliska källor som är hållbara för oss och vår hälsa. För oss handlar det om att äta ”ren mat”, utan påhittade tillsatser och ingredienser man känner igen.

Recept:

Biffar
100g gräsbetat kött (nötfärs)
1 paket fetaost
2 tsk fiberhusk
Chiliflakes
Salt och peppar
Chimichurri krydda

Man kan även tillsätta riven gul lök om man vill, men jag orkade inte det igår haha.

Gör såhär:
Blanda ihop nötfärs, kryddor och skuren fetaost. Rör om ordentligt. Rulla sedan biffarna i den storlek du önskar. Stek sedan dem i olivolja tills dem får ordentligt med färg. Låt biffarna sedan gå klart i ugnen, 20 minuter. Servera sötpotatis, grönsallad och valfri sås till!

Recept örtdressing:
1 burk créme fraîche
Persilja
Basilika
Salt och peppar
Chiliflakes

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Rör om ordentligt! Låt dressingen stå en stund i kylen innan servering.

En perfekt fredagsmiddag 😊🙏🏻

Gillar

Kommentarer