3 EASY & DELICIOUS VEGAN RECIPES

(I betalt samarbete med Lakritsfabriken)

You are able to translate this recipe via the Google translation functionality in the corner to the left!

Glad påsk härliga ni! Under 2020 så kommer Foodgeekz vara ambassadörer för Lakritsfabriken. I hela livet har vi alltid associerat lakrits med dem märkliga lakritsbitarna i Gott och blandat. Eller hostmedicin för den delen. Sen fick vi upp ögonen för Lakritsfabriken som började producera sin premium lakrits 2011. Sen dess är vi helt sålda på vad som faktiskt går att göra med lakrits, att man ska våga prova sig fram med olika texturer och hur sjukt gott det faktiskt blir med andra kombinationer.

Vi har tagit fram 3 recept som vi verkligen tycker är så goda, och vill gärna dela med oss av det till er.
Hoppas ni också vågar prova, happy baking!

COCONUT LICORICE LIME-RAW BALLS

Recept för 10-15 bollar beroende på hur stora ni rullar dem:

1 paket dadlar, 15-20st urkärnade

200g sötmandel

2 msk kokosolja

1 msk chiafrön

1 skvätt vatten, typ 1/2 dl

Limezest/skal från 3 limefrukter

1 dl limesaft

2-3 msk lakritssirap från Lakritsfabriken

Gör såhär:

Börja med att riva limeskal och pressa lime saft som du häller över i ett decilitermått. Häll över dadlarna, mandeln, kokosoljan, chiafröna, vatten, limen och lakritssirapen i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet med kornig konsistens av nöten så att du enkelt kan rulla dessa i antingen kokos eller lakritspulver därefter. Blir så gott! Lime och lakrits passar verkligen underbart bra tillsammans!

MANGO LICORICE BITES

Recept för 10-15 rutor beroende på hur stora ni skär dem:

Lager 1:

1 paket dadlar, 15-20st urkärnade

200g sötmandel

2 msk kokosolja

1 msk chiafrön

1 skvätt vatten, typ 1/2 dl

1-2 msk lakritssirap

Lager 2:

1 påse frusen mango, 300g

1 konservburk kokosgrädde, vi rekommenderar en krämig

Gör såhär:

Börja med att mixa första lagret. Häll över dadlarna, mandeln, kokosoljan, chiafröna, vatten, och lakritssirapen i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet med kornig konsistens av nöten så att du enkelt kan smeta ut denna i botten av en plåt som du klär i bakplåtspapper. Låt stå i frysen i 2 timmar.

Fortsätt sedan med lager 2 där du mixar mango och kokosgrädde i en matberedare, häll över denna smet på lager 1 och låt stå i frysen ytterligare 2 timmar.

Ta ut efter 1,5 timme, där du strör över lakrits strössel, även dessa går att hitta på Lakritsfabriken. Det blir en härlig och god konsistens gentemot den kakiga mjuka botten.

SALMIAK SALTY LICORICE POPCORN

Vi äääälskar popcorn, men är så trötta på att salta som vanligt. Hur kan man istället salta för att få riktigt goda och smaskiga popcorn? Jo! Använd er av Lakritsfabrikens Salmiak pulver. Visste ni att Salmiak egentligen inte är lakrits, utan det är ett salt?

Recept:

Ta fram en stor kastrull eller gryta med lock. Tillsätt valfri olja, vi väljer kokosolja. Mät upp majsgryn och häll i för att skaka runt i oljan. Hetta upp majskornen under locket innan dessa godingar börja poppa upp. Skaka runt då och då, så inte popcornen bombar köket. Sänk värmen till hälften ungefär, och poppa klart tills majskornen lugnar ner sig. Ta av från värmen, vänta i 1-2 minuter och avsluta med att salta med Lakritsfabrikens Salmiak pulver.

#nouwblogger #nouw2020 #matpåbloggen #recept #foodgeekzfood #food #recepttips #lakritspulver #lakritsfabrikenhelsingborg

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Oj vad allt lät gott! 😍
nouw.com/beattriicee
dks
dks,
Så godt 😍
nouw.com/dks