2 SIMPLE LUNCH RECIPES

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas ni har en härlig tisdag. Idag vill vi bjuda er på ett riktigt gott lunchrecept, 2 st till och med. Det är en specifik vecka i månaden som jag tillsätter extra hälsosamma fetter i min dagliga kost. Jag tänker inte SÅ noggrant på vad det är jag stoppar i mig på daglig basis. Jag lyssnar alltid på min kropp och ger den det den vill ha. Vanligtvis är det mat från grunden, utan tillsatser och halvfabrikat för det är det den mår bäst av.

Lax är en råvara jag inte vanligtvis är sugen på men nu dessa dagarna har jag faktiskt varit det, har ätit lax 3 gånger redan på bara några dagar. Kallrökt lax är ju så enkelt att tillaga med och det går snabbt, perfekt lunch-råvara och man kan verkligen göra så mycket av den.

Recept mackor för 2 personer:
2 skivor av valfritt glutenfritt bröd
1 paket kallrökt lax
2 avokado
3 ägg
Kokosolja för stekning till ägg samt brödet
Färsk ruccola
Gurka
Persilja
Citron


Gör såhär:
Stek brödet i kokosolja. Stek därefter äggen i kokosolja och rör runt så det blir som en scramble. Krydda med salt och peppar. Börja preppa mackorna. Lägg på först mosad avokado eller i skivor, det bestämmer du själv men det är enklast att mosa på avokadon. Lägg därefter på ägg, lax, ruccola, gurka och persilja.

Pressa lite färsk citron över, ät och njut!

Recept laxtallrik med keso för 2 personer:
1 paket kallrökt lax
1 avokado
Gurka
Citron
Färsk mynta
2 dl ekologisk keso

Gör såhär:

Skär upp avokado och gurka. Lägg allting sedan på en tallrik, toppa med färsk mynta och pressa färsk citron på.

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
foodgeekz
foodgeekz,

Tack 🥰Åh vad snällt!

nouw.com/foodgeekz